Helppagina's Offline Rekening Overzicht
Bedragen kloppen niet.

Help Overzicht
 CSV/Import bestanden
 'null' in mededelingen.
 Import directory fout.
 Backup maken.
 Foutmeldingen divers.
 Alle records selecteren.
 'Portable' OROV.
 Bedragen kloppen niet.
 Meerdere installaties.
 Foutmelding 339 / OCX.
 MDAC

Het veld rekening bevat de tekst 'NULL', 'Bij / Af' is niet gevuld.

Begin augustus 2006 heeft de Postbank een fout gemaakt in een van de bestandsformaten die beschikbaar zijn op Mijn.Postbank.nl
Voor de klanten van de Postbank is het mogelijk om hun mutatiegeschiedenis in een aantal formaten te downloaden.

Een van die formaten is een nagebouwde 'Girotel Export'. Hierbij hebben ze dus een export van het oude Girotel Offline nagebouwd in Mijn.Postbank.nl
In het verleden werkte dit goed, maar sinds begin augustus 2006 is er een fout in geslopen: het veld (kolom) 'Valuta' zit niet meer in de download, waardoor de rest van de kolommen ook 1 positie naar links schuift.

Voor de meeste mensen is dit geen probleem, omdat dit formaat niet het standaard formaat is waarin Mijn.Postbank.nl zijn gegevens exporteert.

Heb je daarentegen wel last van deze bug, voer dan onderstaande stappen uit om weer een correcte database te krijgen:
Let op: deze fout werd geintroduceerd begin augustus, maar indien je toen oudere mutaties hebt gedownload, zijn die natuurlijk ook foutief!
  1. Verwijder alle foute mutaties eenvoudig via het zoekscherm:

2. - Geef als selectiecriteria:
    • Tekst: null, en selecteer 'mededelingen', en 'hele woorden'
    • Eventueel kunt u ook nog een datum-criterium opgeven.

Het resultaat moet een lijst met mutaties zijn, waarbij de totaalbedragen allemaal 0,00 zijn:

Verwijder vervolgens deze foutieve mutaties via de menu-optie: 'Selectie->Verwijderen geselecteerde mutaties':

3. Download de gegevens van Mijn.Postbank.nl opnieuw in een juiste formaat.

4. Log in op Mijn.Postbank.nl, en ga naar de download-pagina.
    Je zult zien dat daar het formaat 'Kommagescheiden - Girotel' staat (dit wordt onthouden)
    Selecteer een van de formaten waar een groen vinkje voor staat, vul de gewenste start- en einddatum in en download de gegevens opnieuw.
    De volgende keer dat u de gegevens download, zal het deze keuze automatisch weer geselecteerd zijn.

5. Importeer deze nieuwe gegevens in OROV.